Pagina's

5/06/2013

Op het veld van...: Ajax, Kampioen zonder één onvoldoende!

Na alweer een inhaalrace is Ajax kampioen geworden. Met weer een eerste seizoenshelft waarin veel punten werden verspeeld, volgde toch ook weer een tweede seizoenshelft waarin de opgelopen achterstand werd ingehaald.

De sterkte van dit Ajax is het systeem, elke speler weet vanuit zijn positie op het veld wat van hem verwacht word. Door hier elke wedstrijd op terug te vallen, scoorde Ajax altijd wel een voldoende voor het getoonde spel. Echter het is ook meteen de zwakte van dit Ajax, om wedstrijden te winnen is een zesje niet voldoende, de thuiswedstrijden tegen Roda JC, ADO Den Haag en Heerenveen lieten dit duidelijk zien.

Wat het Ajax van dit seizoen kenmerkt is de afwezigheid van een echte sterspeler. Op diverse lijstjes voor individuele statistieken staan er geen Ajacieden hooggeplaatst. Maar op de enige ranglijst die er echt toe doet, de stand van de Eredivisie staat het team bovenaan. Er is nog wel één ander lijstje waar het wel bovenaan staat, namelijk het minst aantal gele kaarten. Dit is een bevestiging dat Ajax vaak de voetballende oplossing zoekt. 

Lees meer op voetbalpraat



1 opmerking:

  1. En de wedstrijden tegen Vitesse dan, waren dat geen onvoldoendes.

    BeantwoordenVerwijderen