Pagina's

5/19/2013

Nabespreking: 19-05-2013 FC Twente - FC Groningen

Frank en vrij Groningen, komt niet voorbij aan Twente!
Uitslag: 3-2

Wat druk toch allemaal niet kan doen. FC Groningen had niets te verliezen en zo speelde het ook tegen FC Twente. Met Virgil van Dijk spelend als middenvelder, zette Groningen vroeg druk. Daarbij had Robert Maaskant een tactische zet bedacht, door Andraz Kirm en Filip Kostic voorin de spits te laten spelen. Met deze tactische variant had Twente moeite een antwoord hierop te vinden. Wel had Twente het overwicht, maar leek het met een instelling te voetballen, zo van: “dat klusje maken we vandaag wel even af”. Door een afstandsschot van Edson Braafheid, die vrij uit kon halen, kwam Twente op voorsprong.

Bij de gelijkmaker van Groningen was het weer Braafheid die de hoofdrol opeiste. Op schlemielige wijze werkte wij een mislukte voorzet van Leandro Bacuna in het eigen doel. Door dit doelpunt begon Groningen in zichzelf te geloven. Een paar minuten later was het weer raak voor Groningen, nu was het Kirm. De Sloveen werd weggestuurd door Kostic, die Andreas Bjelland kinderlijk eenvoudig aan de kant zette en een prima pass gaf op Kirm, die de te vroeg uit zijn doel gekomen Sander Boschker omspeelde en zo de bal in het lege doel kon spelen.

Twente raakte niet in paniek en bleef ondanks de druk door voetballen, het zocht niet wanhopig naa een doelpunt door de lange bal te gaan spelen. Met het inbrengen van Nacer Chadli kwam er nog meer voetbal in de ploeg. Groningen hield uiteindelijk nog lang stand, zo hield Marco Bizot Groningen nog lang in de race, maar uiteindelijk was het toch weer Felipe Gutiérrez, die net als in Groningen, het verschil maakte, dit maal met het hoofd. Nu Groningen gebroken was het Chadli die er 3-2 van maakte.

Twente zal zich nog twee wedstrijden de volle 100% moeten geven, om het laatste Europese ticket te bemachtigen. En zo lekker de zomer door te voetballen in de Europese voorrondes.





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten