Pagina's

5/11/2013

Nabespreking: 11-05-2013 Manchester City - Wigan Athletic

Wigan wint verdiend van futloos Manchester City!
Uitslag: 0-1

Op Wembley startte Manchester City als favoriet tegen Wigan Athletic. Wigan, in handen van miljonair Dave Whelan (die zijn aandelen in JJB Sports, een sportwinkelketen, voor de crisis van de hand deed), dat in de competitie momenteel de achtiende plek (degradatieplaats) bezet. City werd na een paar minuten al gedwongen om te verdedigen. Wigan Athletic toonde dat het zeker niet underdog was. Voetballend hield Wigan, City onder druk. Mede dankzij ex-PSV’er Arouna Koné, die liet zien dat hij enorm gegroeid is in zijn spel sinds het vertrek bij PSV, fysiek sterk, snel, balvast en met een goede pass in huis. Een schot van McManaman zorgde voor het meeste gevaar.

Uit het niets kreeg City de grootste kans tot dat moment, na een snelle combinatie werd het schot van Carlos Tevez uitstekend gepareerd door de Spaanse keeper Joel. City kwam vanaf dat moment wat meer onder druk vandaan, wat tot een grote mogelijkheid leidde aan de andere kant van McManaman. Net als bij zijn eerste schot had hij de bal beter kunnen afspelen. McManaman is zeker een groot talent. Met zijn snelheid en individuele acties, kan hij nog uitgroeien tot een grote speler, maar dan moeten die oogkleppen wel af. Aan de andere kant verzorgde Nasri nog een afstandsschot, maar meer dan dat lieten de volgevreten sterren van City niet zien. Het is jammer om te zien dat deze finale bij de supporters meer leeft dan bij de spelers.

De tweede helft ging gelijk op. Door de wissels aan City kant ontstond er wat meer druk op Wigan. Maar City bleef laten zien dat het weinig zin had in deze finale, richting het einde van de wedstrijd pakte Pablo Zabaleta zijn tweede gele kaart en moest City met tien man verder. Hierdoor trok City zich nog verder terug op eigen helft. Ben Watson deed alle kijkers en toeschouwers een groot plezier door met zijn treffer, een rake kopbal uit een corner, het niet tot een verlenging te laten komen.

Meest opvallende speler: Callum McManaman (Wigan Athletic)
Meest teleurstellende speler: Samir Nasri (Manchester City)




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten