Pagina's

5/18/2013

Nabespreking: 17-05-2013 Real Madrid - Atlético Madrid

Real met lege handen, Atlético wint eindelijk na 14 jaar!Uitslag: 1-2

Kleinzielig is hij toch wel, José Mourinho. Door de afwezigheid van Raphaël Varane, zou Pepe de eerste keus zijn om hem te vervangen, maar door zijn uitspraken dat Iker Casillas meer respect verdiend, heeft Mourinho hem niet opgesteld en in zijn plaats Raúl Albiol een basisplaats gegeven.
Bij Atlético lijkt de tactiek te zijn om Christiano Ronaldo flink aan te pakken, in de eerste 10 minuten kreeg hij al twee forse overtredingen tegen zich. Maar de echte grote spelers laten dan hun voeten spreken, zo ook Ronaldo. In dit geval was het dan wel met het hoofd, uit een corner kopte hij raak. Ongelooflijk blijft de tijd dat hij in de lucht hangt, dit doet je herinneren aan Michael Jordan.

In de openingsfase lukte het Atlético maar moeilijk om onder de druk van Real vandaan komen. Na ongeveer 20 minuten lukt het Atlético zich terug in de wedstrijd te vechten, door de duels aan te gaan. Hier waren wel flink wat overtredingen nodig, wat effect begon te krijgen op de spelers van Real. Die zich begonnen te irriteren en lieten zich hierdoor uit het spel halen. Atlético kwam zelfs meer aan het spelen toe, dit leidde tot de gelijkmaker van Diego Costa. Die na een goede pass van Radamel Falcao, die zichzelf eerst prachtig vrijspeelde, uitstekend afrondde. Diego Lopez kreeg zijn hand er niet voldoende tegen, waardoor de bal via de paal in het doel ging. Ondanks de druk van Atlético, kreeg Real de grootste kans, een schot van Ozil belandde op de paal.

In de tweede helft ging de wedstrijd meer gelijk op. Het lukte Real niet om de bal in het doel te krijgen, eerst schoot Benzema de bal op de paal en in de rebound werd de inzet van Mesut Özil van de lijn gehaald. Waar de scheidsrechter in de eerste helft de kaarten redelijk op zak hield, strooide hij in de tweede helft er lustig op los. Zelfs Mourinho mocht van de scheidsrechter de tribune opzoeken. Uit een vrije trap schoot Ronaldo nog een keer op de paal en uit de rebound schoot Essien hoog over. Real was meer en meer de bovenliggende partij, maar het zou op zo een avond uitdraaien, waarin de bal er maar niet in wil. Het niveau in de tweede helft daalde behoorlijk, maar de frustraties liepen hoog op. Zo ook bij Ronaldo, die eigenlijk al in de reguliere speeltijd, al twee keer rood verdiende. Helaas voor alle partijen werd het een verlenging, want het spel was niet om aan te zien. 

Real startte de verlenging met drie wissels. Álvaro Arbeloa, Gonzalo Higuaín en Ángel Di Maria kwamen in het veld. In de eerste helft van de verlenging kreeg Diego Costa een enorme mogelijkheid, alleen op Lopez af faalde hij in de afronding. Even later kwam Atlético op voorsprong uit een corner, Miranda kopte raak. Ook in de verlenging wilde de bal er niet voor Real. Higuain stond alleen voor Courtois die de bal prima wegwerkte. Hij werd de held van de avond door even later een bal van Özil tegen te houden.

De wedstrijd eindigde voor Ronaldo voortijdig, hij kon met rood vertrekken na een schoppende beweging richting het gezicht van Gabi, hij raakte hem overigens niet. Wat eigenlijk veel opvallender was, waren de reacties van de spelers van Atlético, in plaats van woedend op Ronaldo af te stormen, liepen ze op de scheidsrechter af. Klaarblijkelijk is de status van Ronaldo dusdanig, dat ze hem zelfs niet eens durven te benaderen. Aan de zijlijn kreeg trainer Diego Simeone het nog aan de stok met Pepe en er een opstootje tussen meerdere spelers en staf ontstond.

En zo staan Real Madrid en José Mourinho met lege handen aan het einde van het seizoen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten