Pagina's

5/12/2013

Nabespreking: 12-05-2013 F.C. Twente - PSV

Twente laat zich weer zien, Advocaat krijgt geen afscheidscadeau!
Uitslag: 3-1
Twente gaf direct een visitekaartje af door in de openingsminuten te scoren, Luc Castaignos opende score. Ondanks het doelpunt van Castaignos, overtuigt hij nog steeds niet, zo veroorzaakte hij de penalty, door een overtreding op Hutchinson en liet hij het na om op een meter van het doel raak te koppen. Na een harde knal op zijn kin moest Boy Waterman gewisseld worden voor Premyslaw Tyton, die het restant van de wedstrijd prima keepte.

Dit Twente lijkt eindelijk zijn draai te hebben gevonden en dat op het juiste moment, met de play-offs voor een Europees ticket in aantocht. Het verschil met het Twente van een paar maanden terug is dat Leroy Fer dichter bij zijn verdediging speelt, wat voor meer stabiliteit zorgt. Ook lijkt Felipe Gutiérrez zijn draai te hebben gevonden, hij trekt het spel meer naar zich toe en laat met zijn passing zien dat hij wel degelijk over kwaliteit beschikt. En met Nacer Chadli weer in de aanval, heeft Twente een speler die het verschil kan maken. Dit liet hij ook zien bij zijn tweede doelpunt. De vraag voor komend seizoen zal zijn kan Twente een eventueel vertrek van Fer en Chadli opvangen?

PSV probeerde het nog wel na de rust, maar ook bij het derde doelpunt van Twente was de klasse van Chadli beslissend, met een rush langs de lijn speelde hij de bal perfect op Willem Janssen, die de bal voor het intikken had. De frustraties aan de kant van PSV waren duidelijk zichtbaar, Mark van Bommel pakte zijn 10e gele kaart, met een harde overtreding op Castaignos. Toch zal het een gemis zijn wanneer hij besluit te stoppen, want wanneer meer spelers zijn wedstrijdinstelling zouden hebben had PSV meer prijzen gepakt. Geheel in stijl van het seizoen van PSV pakte van Bommel even later zijn tweede gele kaart en kon hij met rood van het veld, maar deze frustraties kwamen voort uit de teleurstelling in zijn eigen ploeg, de irritatie naar zijn eigen verdediging toe was duidelijk zichtbaar. Voor PSV bleef de schade beperkt, doordat Tim Hölscher en Felitciano Zschuschen twee enorme kansen misten.

Meest opvallende speler: Felipe Gutiérrez
Meest teleurstellende speler: Oscar Hiljemark



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten